duyuru

• Eylül
  • 2021

KESİN KAYIT HAKKI KAZANAN ÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! (GÜNCELLENDİ-06.09.2021)

Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü başvuru ve kesin kayıt değerlendirmeleri;

•  2021 YKS kılavuzunun 34. sayfasında belirtilen ‘’adayların, 2021-YKS’de özel yetenek sınavıyla öğrenci alan öğretmenlik programlarına başvuru yapabilmeleri için Y-TYT’ de en düşük 800.000 inci başarı sırasına sahip olmaları gerekmektedir (Ek puansız yerleştirme puanının başarı sırası dikkate alınır)’’ ibaresi kapsamında asil ve yedek listeler belirlenmiştir.
  • 2020-YKS puanları ile bir yükseköğretim programına yerleştirilen veya özel yetenek sınavı sonucu kayıt olan adayların ortaöğretim başarı puanlarına (OBP) ilişkin katsayıları yarıya düşürülmüştür.

Yapılan Özel Yetenek Sınavı değerlendirmeleri sonucunda tüm adaylar yerleştirme puanına (YP) göre en yüksekten en düşük puana doğru sıralanmıştır. Yerleştirme puanı sıralamasında en yüksek toplam puana sahip ilk adaydan itibaren açıklanan adaylar, kesin kayıt günlerinde kayıt yaptıracaklardır.

• Kesin kayıt hakkı kazanan aday öğrencilerin kayıtları, 06-10 Eylül 2021 tarihleri arasında (mesai saatleri içerisinde) ve bizzat aday öğrenci tarafından aşağıdaki belgelerle Iğdır Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’na yapılacaktır.

Asil listeden kazanan adaylar belirtilen tarihler arasında her ne sebeple olursa olsun kesin kayıtlarını yaptırmadıklarında, kayıt haklarından feragat etmiş sayılırlar ve hiçbir şekilde kayıt hakkı talep edemezler.

Kesin kayıtlar sonunda boş kalan veya kesin kayıt yaptırıp daha sonra kaydını sildiren adaylardan boşalan kontenjanlar kesin kayıtların bittiği gün (10 Eylül 2021) saat 19.00’da Yüksekokulumuz internet sayfasından 1. Yedek Yerleştirme ve Kesin kayıtlar ilan edilecektir.

• 13-15 Eylül 2021 tarihleri arasında (mesai saatleri içinde) yedek listesinden kayıt yapmaya hak kazanan adaylardan toplam yerleştirme puanları sırasına göre kontenjan doluncaya kadar 1. Yedek Yerleştirme ve Kesin Kayıt yapılacaktır.

1. Yedek Yerleştirme ve Kesin kayıtlar sonunda boş kalan veya kesin kayıt yaptırıp daha sonra kaydını sildiren adaylardan boşalan kontenjanlar 1. Yedek Yerleştirme ve Kesin kayıtların bittiği gün (15 Eylül 2021) saat 19.00’da Yüksekokulumuz internet sayfasından 2. Yedek Yerleştirme ve Kesin kayıtlar ilan edilecektir.

•  1. Yedek Yerleştirme ve Kesin kayıtlar dolmazsa 16-17 Eylül 2021 tarihleri arasında (mesai saatleri içinde) 2. Yedek Yerleştirme ve Kesin kayıt yapılacaktır.

Kayıtlarla ilgili her türlü ilan (kayıt tarihleri, boş kontenjan, asil ve yedek listeler vb.) Beden Eğitimi Spor Yüksekokulunun ilan panosundan ve Yüksekokul WEB sayfasından yapılır. Adaylara ayrıca bir bildirimde bulunulmaz. Yedek listesinde bulunan tüm adayların ilan edilen tarihler arasında Iğdır Üniversitesi Rektörlük Binası Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı kayıt ofisinde olmaları zorunludur. Belirtilen tarih ve saatte şahsen hazır bulunmayan adaylar bu haklarından vazgeçmiş sayılırlar.

Kesin Kayıt İçin Gerekli Belgeler

1. 2021 Yılı YKS-AYT sonuç belgesi,
  2. Lise veya dengi okul diploması (aslı veya onaylı örneği) veya yeni tarihli geçici mezuniyet belgesi,
  3. Nüfus cüzdanını fotokopisi yeterlidir
  4. Erkek adaylar için askerlik durum belgesi,
  5. İkametgah belgesi,
  6. 4 adet vesikalık fotoğraf (son 6 ay içinde çekilmiş ve kılık kıyafet yönetmeliğine uygun 4x6 ebadında),
  7. Savcılıktan alınacak sabıka kaydı belgesi (e-Devlet üzerinden alınacak belge geçerlidir).
  8. Sağlık kuruluşlarından alınacak tek heyet raporu (Pandemi sürecinden dolayı, Yükseköğretim Yürütme Kurulu’nun 28.08.2020 tarihinde yaptıkları toplantıda alınan ‘Program özel koşulları arasında programa kayıt olabilmek için sağlık raporu istenen programlara yerleşen adayların, herhangi bir hastalığı olmadığına dair düzenlenmiş tek hekim raporu ile yerleştiği programa kayıt yaptırabilmelerine kararı doğrultusunda),
  9. Katkı payı (harç ücreti) dekontu.

ÖNEMLİ UYARI: Giriş şartlarını taşımadıkları halde yanlış bilgi vererek, asılsız belge veya belgeler ile kaydını yaptıran adayların bu durumları, eğitim - öğretim süresi içerisinde ne zaman tespit edilirse edilsin, okul ile ilişikleri derhal kesilir ve haklarında kanuni işlem yapılır.

SINAV SONUÇLARINA İTİRAZ

Adayların Özel Yetenek Sınavına ilişkin itirazları, ilgili sınav sonuçlarının açıklanmasını takip eden ilk iş gününde saat 17:00’a kadar Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürlüğüne ŞAHSEN veya E-Posta ile yapabilir.

Benzer Duyurular

KESİN KAYIT HAKKI KAZANAN ÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! (GÜNCELLENDİ-06.09.2021)

Kesin Kayıt İçin Gerekli Belgeler

1. 2021 Yılı YKS-AYT sonuç belgesi,
  3. Nüfus cüzdanını fotokopisi yeterlidir
  4. Erkek adaylar için askerlik durum belgesi,
  5. İkametgah belgesi,
  9. Katkı payı (harç ücreti) dekontu.

SINAV SONUÇLARINA İTİRAZ