haber

Üniversitemizde Hentbol Heyecanı Yaşanıyor!

• 27 Aralık 2023

2023-2024 Yılı Okul Sporları’nın faaliyet programında yer alan ve Iğdır Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşen Hentbol Genç Erkek ve Kızlar Grup Müsabakaları bugün başladı.

Bölgedeki 10 ilden 19 takımın katıldığı turnuvanın açılış töreni, Spor Bilimleri Fakültemizde yapıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören, Iğdır Gençlik ve Spor Şube Müdürü Burçak Çakır ile Iğdır Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Öğr. Üyesi Prof. Dr. Gökhan Çalışkan’ın konuşmalarıyla devam etti.Konuşmasında gençlerin sadece birer takım oyuncusu değil aynı zamanda hentbolun geleceği için meşale taşıyan birer elçi olduğuna inandığını ifade eden Prof. Dr. Çalışkan, “Turnuvalara katılmak sadece kazanmak ile ilgili değildir. Sahada karşılaştığımız her zorluk büyümek ve öğrenmek için bir fırsattır. Birbirimizi destekleyelim, birbirimizi yüceltelim. Bu turnuvayı dostluk, sevgi ve en iyi versiyonlarımızla peşinden koştuğumuz unutulmaz bir deneyim haline getirelim.” dedi.Çalışkan konuşmasına turnuvanın düzenlenmesinde emeği geçen Prof. Dr. Ahmet Nusret Bulgurcuoğlu ve ekibine teşekkür ederek son verdi. Spor Bilimleri Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Ergün Yurdadön ise “Bu bizim için çok önemli bir organizasyon. Başta organizasyonda emeği geçen Prof. Dr. Ahmet Nusret Bulgurcuoğlu hocamıza teşekkür etmek gerekiyor. Bütünüyle onun çabaları sayesinde oldu. Burada üzerinde durulması gereken şey ise beden eğitimi ve beden eğitiminin öğretileri. Beden eğitiminin toplumun gelişmesi ve ülkemizin geleceği için ne kadar önemli olduğunu burada bir kez daha görüyoruz. Kötü alışkanlıklar ve ahlaki değerlerin bozulması, spor yönüyle önlenebilir. Biz de hem fakülte olarak hem de spor bilim adamları olarak bunun öncülüğünü yapmak istiyoruz. Bu nedenle organizasyona ev sahipliği yapmak bizim için çok önemli.” diye konuştu.

Turnuvanın ilk maçı ise Muş Spor Lisesi ile Yüksekova Anadolu İmam Hatip Lisesi arasında geçti.

Heyecan dolu dakikaların yaşandığı maç, Muş Spor Lisesi’nin 17-11’lik galibiyetiyle sona erdi.